З нового року черги за отриманням паспортів зменшаться

Великі черги під стінами міграційної служби можна побачити кожного дня майже скрізь в Україні. Щоб здати документи на отримання id-картки (Український паспорт) або закордонний паспорт (з біометричними даними) люди змушені займати чергу з ночі.

До видачі id-карток та біометричних паспортів з наступного нового 2018 року приєднається і ЦНАП міста Чернігова. Вже невдовзі після Нового року можна буде спокійно через запис в електронну чергу в режимі онлайн подати документи і отримати український або закордонний паспорт.

Про майбутню появу нової послуги в Чернігівському ЦНАПі  розповідає начальник управління адміністративних послуг міської ради Микола Овсяник.

Микола Овсяник

– Миколо Костянтиновичу, коли ж саме почнуть приймати документи для видачі  id-карток та біометричних паспортів?

– ЦНАП міста Чернігова над питанням надання послуг з отримання ІD-карток та біометричних паспортів працює вже рік. За нашими планами, їх видачу розпочнемо в першому кварталі 2018 року. Як це буде відбуватися? У ЦНАПі є окремий вхід у приміщення, тільки через цей вхід буде здійснюватися оформлення та прийняття документів для видачі нових паспортів. Тобто, ми розмежовуємо потоки відвідувачів по наданню послуг з виготовлення id-карток та біометричних паспортів  від всіх інших, які в нас надаються. Для  надання цих послуг ми планували дві окремі спеціалізовані робочі станції на видачу паспортів. Однак, на 2017 рік  були виділені кошти тільки на одну, яку ми вже придбали. Зараз проводимо роботи по встановленнюканалів захищеного зв’язку (КСЗІ). На даний час спеціалізована фірма розробляє документацію по КСЗІ, щоб ми отримали сертифікати. Одна тільки розробка документів коштує орієнтовно 70 тис грн.  Стати на чергу подачі документів можна буде в режимі онлайн, живої черги не плануємо, щоб не створювати ажіотаж. Верифікація онлайн черги буде не тільки за ід-кодом, а ще й через паспортні дані. Такі умови створюються щоб прибрати «накручену» чергу (є деякі умільці, які реєструються в черзі, а потім продають свої місця). Щоб нормально працювати та суттєво поліпшити задоволення попиту і зменшення черг, потрібно, як мінімум 3 таких робочих станції. Тоді буде можливість наприклад, при якихось технічних проблемах на одній з них компенсувати це іншими. Принагідно хочу нагадати, що робоча станція застосовується як при подачі, так і при отриманні готових документів. Звичайно, що наша одна станція, враховуючи попит, всієї проблеми з отримання біометричних паспортів та ІD-паспортів не вирішить, але і за таких умов, ми хочемо створити не тільки якісну послугу, а ще й комфортну.

– Скільки людей в день ви плануєте приймати?

Приймаючи до уваги те, що робоча станція застосовується як на запис, так і на видачу документів, ми розуміємо, що більш ніж 15-18 заявників у день не зможемо приймати. Більше цього обсягу фізично не буде можливості приймати заявників, якщо в тебе одна робоча станція. Наразі практика показує, що на прийом однієї людини втрачається близько 30 хв, швидше не вийде, адже потрібно фотографувати, сканувати документи, відбитки пальців, проводити інші спеціальні процедури, відправляти це в реєстр тощо.

 – Чому стільки багато часу знадобилося для відкриття нової послуги?

Щоб запустити таку послугу в дію з нуля, потрібно, як мінімум, півроку. Сюди входить закупка відповідного обладнання в електронній системі публічних закупівель ProZorro, підключення спеціального захищеного каналу, отримання доступів до роботи, сертифікатів. Працівникам – пройти відповідний курс навчання, щоб їх підключили до демографічного реєстру та надали дозвіл у ньому працювати. Цю роботу начебто з першого погляду не видно, але вона кропітка і коштовна. У нас найбільше часу пішло на закупівлю спеціалізованого обладнання. Придбати таку техніку можна тільки в 5-6 фірмах по Україні. Це монополізований ринок. Наприклад, ми з жовтня минулого року декілька разів оголошували тендери на ProZorro, які закінчилися безрезультатно. Після цього прийшлось виходити на зв’язок із постачальниками, які продавали таке обладнання в інші регіони і буквально вмовляти їх прийняти участь у торгах на ProZorro для закупівлі робочої станції. Тобто успішній закупівлі передувала досить тривала організаційна робота. Також одразу скажу про кошти, бо це питання завжди цікавить. Придбання такої техніки – це досить коштовна річ. Ми зараз одну станцію купили майже за 280 тис грн. і ще підключення захищеного каналу зв’язку – 145 тис. грн. Це досить дорого. Якщо брати по самоокупності, то потрібно працювати 2-3 роки щоб витрати окупилися.

За словами Миколи Овсяника, перед визначенням остаточної дати запуску нової послуги буде проведене масштабне широке інформування населення Чернігова через ЗМІ. Таке оголошення буде розміщене і на офіційному сайті Чернігівської міської ради

Шалений попит активізувався з ряду причин. Першим з них є безвізовий режим, значно збільшилася кількість охочих отримати біометричний паспорт, який дає змогу українцям пересуватися по Європі без відкриття візи.  Оформити такий документ для виїзду за кордон можна в будь-якому підрозділі ДМС України. Іншими причинами черги є те, що тепер перші свої ID-картки громадяни України отримують у 14 років, а не в 16, як було раніше. А також на попит вплинули зміни умов для надання субсидії. При оформленні документів для отримання пільг, всі мешканці, які проживають у квартирі та досягли 14-річного віку необхідно мати  ID-картку, в іншому випадку субсидію не нададуть.

Публікація підготовлена прес-службою Чернігівської міської ради

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте