Спорт і труд поруч ідуть. Змагання лісівників Гомельщини та Чернігівщини

У цьому вкотре вже змогли переконатися і вболівальники, і учасники чотирнадцятої міжнародної спартакіади «Слов’янське братерство» серед працівників лісових господарств Гомельської і Чернігівської областей, яка відбулася  в районному спортивно-оздоровчому комплексі. стародавнього Добруша.

Варто наголосити, що подібні міжнародні зустрічі стали доброю традицією для трудівників лісових господарств сусідніх білоруської та української областей. Це передусім свідчить, що на підприємствах лісового господарювання надають великого значення розвитку масового спортивного руху,  що спорт і труд поруч ідуть.

dsc_0047У міжнародній спартакіаді «Слов’янське братерство» взяли участь  команди-переможниці відбіркових обласних змагань, які відбулися напередодні серед працівників лісгоспів як Гомельського виробничого лісогосподарського об’єднання, так і в державних лісогосподарських  підприємствах Чернігівщини.

img_2927Перед початком змагань відбувся урочистий парад учасників міжнародної спартакіади, який приймав голова організаційного комітету — генеральний директор Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання Михайло Супрун. Він також виступив перед учасниками спартакіади з вітальним словом, побажавши спортсменам-лісівникам обох областей волі до перемоги, сили завзяття у досягненні високих результатів, які б засвідчили, що серед гомельських і чернігівських лісівників, зрештою, як і завжди, в кінцевому рахунку переможуть дружба і добросусідські почуття.

img_2965Від делегації чернігівців, до котрої, крім безпосередніх учасників-спортсменів, увійшли директори Чернігівського лісгоспу Сергій Мотрич і Прилуцького — Андрій Данько та голова обкому профспілки працівників лісового господарства Йосип Райчинець, перший заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ, головний лісничий Юрій Пономаренко.

img_3033З вітальним словом виступив начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар. Він, зокрема, сказав, що йому приємно знову зустрітися з білоруськими колегами після нещодавньої міжнародної науково-практичної конференції у Мінську, наголосивши, що фізкультура і спорт  серед чернігівських лісівників мають домінуюче значення, бо вони дисциплінують повсякденну працю, гартують волю і характер, які вкрай необхідні для сумлінного і успішного господарювання на нелегкій лісовій ниві Сіверського краю, побажав і спортсменам-білорусам, і спортсменам-землякам успішних стартів та перемог.

img_3096З побажаннями досягнення високих результатів у всіх видах змагань виступив і голова обкому профспілки  працівників лісового  господарства Йосип Райчинець.

Над урочисто вишикуваними шеренгами учасників міжнародної спартакіади піднімаються Державні прапори Республіки Білорусь та України, звучать Державні Гімни Білорусі і України. Гостям спартакіади її організатори вручають за доброю слов’янською традицією пишні короваї з борошна нового урожаю.

img_3177І ось головний суддя спартакіади Віталій Кожедуб оголошує програму змагань і подає команду про їх початок на спортивних майданчиках. Завзяття сили і воля духу вступають у поєдинок!

img_3185На IV міжнародній спартакіаді її учасники змагалися у восьми видах суперництва, а саме:  кульовій стрільбі, гирьовому спорті, шахах, волейболі, міні-футболі, розпилюванні колоди на швидкість дворучною пилкою,  киданні сокири на точність влучення і такому популярному командному виді змагання як перетягування канату…

img_3199На всіх спортмайданчиках вирували пристрасті як серед самих спортсменів, так і їхніх вболівальників. Рахунок ішов на секунди, відвойовані у суперника метри, точність ударів по м’ячу, на влучення сокирами в ціль, так само, як і кулями з пнемо-рушниці в мішень, на швидкість мислення за шаховими дошками…

img_3236І скрізь перемагали і зрештою перемогли наші чернігівські спортсмени-лісівники, поступившись господарям лише у двох видах змагань — кидання сокири на точність і  розпилюванні колоди на швидкість. У цих видах змагань перемогу здобули білоруси.

img_3247Та, зрештою, після рясного поту тих, хто змагався, і прискореного серцебиття у тих, хто вболівав за учасників змагання, настала приємна і урочиста хвилина визначення переможців і нагородження їх  призами та пам’ятними подарунками.

img_3280-1Під бурхливі оплески всіх присутніх цю приємну місію здійснили генеральний директор Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання «Гомельліс» Михайло Супрун і начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар.

img_3287Урочистості завершилися дружніми бесідами і  міцними потисками рук усіх учасників міжнародної спартакіади, а над стародавнім Добрушем до самого надвечір’я лунали палкі побажання добра і успіхів побратимам та колегам.

img_3412

img_3542

img_3556

img_3631

img_3640

Микола Тищенко

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте