Знущання газовиків над 80-літньою бабцею Шурою продовжуються

— Якби оцих керівників-газовиків, хто направляє працівників відрізати труби від постачання газу, помістити в це приміщення, то вони тоді, може б, одумалися й відчули, що насправді коять, — саме так висловив свою стурбованість побаченим представник обласної влади, побувавши 27 листопада в оселі 80-річної жінки в селі Количівка Іванівської територіальної громади Чернігівського району.

Ми вже розповідали про дії представників АТ «Чернігівгаз», які у серпні цього року відрізали газову трубу біля двору Олександри Левчук. І хоча боргів у неї зовсім не було й немає, бо літня жінка не користувалася газом останні два роки, мотивація бандюганів від газової служби вписується, на їх погляд, у «правові норми», які дозволяють газовикам безчинствувати й досі. Вони вважають, що люди повинні платити кошти й за ненадані послуги.

Схоже, таке безчинство газових монополістів не могло не турбувати і владу, принаймні — на місцях. Саме тому новопризначений голова Чернігівської обласної державної адміністрації В`ячелав Чаус зі своєю командою місяць тому ініціював повернення газорозподільчих мереж громадам області. Почали з Прилуцького району. А вчора Дмитро Іванов запропонував проводити громадські слухання в Іванівській ОТГ та розпочинати процедуру повернення газорозподільчих мереж у власність громаді, що в подальшому убезпечить її мешканців від подальшого свавілля монополістів — відрізання труб та судової тяганини!

Тож суботнього дня, 27 листопада, до Олександри Федорівни Левчук в село Количівка завітав заступник голови Чернігівської обласної адміністрації Дмитро Іванов.

— Я вражений від побаченого, — висловив своє занепокоєння посадовець. — Це просто жах! Це знущання газовиків над людьми… Такого не може бути… Це просто треба припинити… Це свавілля якесь…

Важко не погодитися з цими словами представника влади.

… Коли до оселі 80-літньої жіночки зайшли Дмитро Іванов і голова Іванівської сільської ради Олена Швидка, то побачили таку «картину»: у кімнаті — холодно, на ліжку вкрившись ватною ковдрою лежала, кашляючи і ледь промовляючи слова, старенька. На столі — сковорода з застиглою яєшнею, а поруч — нерозкритий пакет. Виявляється, це лист від АТ «Чернігівгаз». Онук, який вимушений проживати у друзів, відкрив конверт. Дмитро Іванов зачитує текст листа.  В ньому комерційний директор акціонерного товариства «Чернігівгаз» Володимир Хилько вимагає від Олександри Федорівни сплатити 765 гривень як заборговану суму за розподіл газу. У разі несплати протягом семи днів, як зазначає пан Хилько, зазначеної суми, пенсіонерка сплатить через суд ці 765 гривень і ще 2270 гривень відшкодування судового збору. А два тижні тому ще надійшов аналогічний лист — це судове попередження про сплату заборгованості за розподіл (доставку) газу в сумі 2 тисячі 464 гривні.

Дмитро Іванов у дворі Олександри Левчук

— Це зовсім неправильно, коли людина, яка не користується газом, зобов’язана за нього платити, — переконаний заступник голови обладміністрації. — Нам відомо, що в Количівці біля десяти таких помешкань, до яких відрізали труби за борги по транспортуванню газу. Це неприпустимо! Чому людина вимушена платити за послуги, якими вона не скористалася? І взагалі я вважаю, що газорозподільчі мережі повинні належати громадам…

Дмитро Іванов привіз Олександрі Федорівні балон, наповнений газом, як допомогу від себе особисто.

І хоча це не вирішує проблеми в цілому, але на перших порах, як-то кажуть, знадобиться — хоч трохи зекономить старенька на використанні електроенергії, бо варить і підігріває їжу на електроплитці. Щоправда в день відвідин представниками влади, старенька занедужала, тож Дмитро Іванов розпорядився негайно викликати швидку медичну допомогу. Зараз пенсіонерка знаходиться в неврологічному відділенні Чернігівської районної лікарні.

Олександра Федорівна Левчук

Заступник голови обласної державної адміністрації запропонував представникам місцевої громади провести в селі громадські слухання з «газового» питання і запросити на нього керівників АТ «Чернігівгаз». Також усвідомлюючи реальність ситуації, пообіцяв, що це питання буде порушено перед представниками центральної влади.

Попередня публікація на цю ж тему: «ЧЕРНІГІВГАЗ» ДО 30-РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ЗРОБИВ БАБІ ШУРІ «ПОДАРУНОК» 

Ще цікаві публікації

One Thought to “Знущання газовиків над 80-літньою бабцею Шурою продовжуються”

  1. […] людей АТ «Чернігівгаз» залишає напризволяще (відрізають газопостачальні труби від їх будинків за […]

Прокоментуйте