Депутати Чернігівської райради прийняли звернення до глави держави

Депутати Чернігівської районної ради підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського накласти вето на скандальний законопроєкт № 5655.

Це звернення винесла фракція Європейська Солідарність і вона була підтримана більшістю присутніх депутатів окрім фракції “Слуги народу”, які утримались від голосування.

Закопроєктом 5655 передбачається реформування системи містобудування: спрощення отримання дозволів на забудову в тому числі й на забудову в історичних місцях.

«Закон містить значні корупційні ризики і якщо президент підпише його, то це може призвести до хаотичної і повністю безконтрольної забудови в українських містах», — зазначив депутат Чернігівської районної ради Олег Шпак.

У зверненні до глави держави депутати акцентують увагу на недопустимості прийняття цього законопреокту.

«Відповідно до норм цього закону місцеве самоврядування повністю втрачає контроль над будівництвом,зауважив депутат райради Ігор Полуян, а функцію контролю планується покласти на новостворений приватний орган, тобто, фактично, на самих забудовників».

Депутати від партії Європейська солідарність були ініціаторами звернення, знадобилося повторне голосування аби ця ініціатива отримала підтримку більшості.

«Закон 5655 є черговою спробою зруйнувати реформу децентралізації і позбавити повноважень місцеве самоврядування», — впевнений Олександр Ларченко.

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте