У Чернігівському райсуді не знайшлося місця для селян

Чернігівський районний суд відклав слухання справи з поновлення Андрія Скварського на посаді директора державного підприємства «Дослідне господарство – Іванівка» Національної академії аграрних наук України.

При двох порожніх судових залах для розгляду резонансної справи суддя Чернігівського районного суду Вікторія Олещенко обрала тісну прохідну кімнату.

Відтак, людей до зали не пустили, а сам суд відтермінували, посилаючись на хитку аргументацію. Щоб розблокувати роботу державного підприємства “Дослідне господарство “Іванівка” його директор разом із трудовим колективом більше року поневіряються по судах, де зустрічаються з впливом одіозного політика. Недопуск до правосуддя, замінування, затягування розглядів справ – те, чим вже уславився Чернігівський районний суд.

Навіть під час війни приватні інтереси окремих осіб та кишенькових фірм стають вище над державними. У цьому вкотре переконуються працівники державного підприємства «Дослідне господарство ― Іванівка», яке належить Академії аграрних наук України.

Незважаючи на те, що суди поновили на роботі законного директора підприємства Андрія Скварського на посаді, зацікавлені особи під патронатом впливових осіб весь час намагаються позбавити можливості нормально працювати. Скориставшись найменшою нагодою та можливістю, вилучили з державного реєстру поновленого судом на посаді директора.

Андрій Скварський знову звернувся до суду. Але в день розгляду справи в Чернігівському районному суді, адвокати, які також трохи раніше представляли інтереси приватної агрофірми з Одещини ТОВ «СГ «Алва», що незаконно (а це підтвердила і прокуратура) засіяла соняшником сотні гектарів площі державного підприємства, внесли клопотання про перенесення судового засідання. Чим вони це мотивували?

А тим, мовляв, що Академія аграрних наук, у підпорядкуванні якої і знаходиться державне підприємство «Іванівка», не ознайомилась як слід з новим позовом Андрія Скварського. Хоча, за твердженням захисника самого Скварського, є докази вчасного отримання Академією такого подання.

Суддя Чернігівського районного суду Вікторія Олещенко, як не дивно, задовольнила клопотання адвокатів ― опонентів Андрія Скварського та колективу.

А тим часом, через такі дії зацікавлених осіб, працівники підприємства не можуть ніяк налагодити нормальну діяльність господарства. До того ж, незабаром розпочинаються весняні роботи, а тому селяни впевнені у тому, що все це робиться певними особами з метою власного збагачення через використання державних земельних площ. І вони чудово розуміють ― ділки можуть досягти своєї мети лише за однієї умови: якщо на посаді директора підприємства буде їхня людина, а не Андрій Скварський.

Зазначимо, що працівники дослідного господарства «Іванівка» «обвинувачують» у всьому цьому діючого провладного народного депутата з Чернігівщини. Нагадаємо, що раніше, за повідомленнями деяких ЗМІ, цей нардеп очолював юридичну фірму «Гільдія Права», юристи якої через внесення клопотання «заблокували» юридично судовий розгляд справи.

Цікаво, що на засідання суду не були допущені працівники державного підприємства «ДГ-Іванівка», які приїхали до Чернігова, аби підтримати свого керівника Андрія Скварського. Для засідання «знайшли» найменшу кімнатку, яка є в приміщенні райсуду.

Працівники запитують:  коли закінчиться оце все беззаконня та можна буде нормально працювати? Хто захистить нарешті інтереси селян, а відтак і держави? Невже війна ні в чому так і не навчила владу, чи їй вигідна така позиція, коли правлять ділами хапуги та ненажери?

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте