Від власників пошкоджених квартир вимагають платити за комунальні послуги

Власники постраждалих від війни квартир здивовані, що після встановлення батарей опалення і вікон, від них вимагають сплачувати комунальні послуги, хоча в цих квартирах жити поки що ніяк не можна!

Під час активних бойових дій, у їхній будинок №55-А по вул. Ремісничій в Чернігові вцілив ворожий снаряд. Деякі квартири повністю вигоріли, інші ― дуже пошкоджені. Але від мешканців цього будинку вимагають сплачувати комунальні послуги.

«Комунальні послуги треба платити, адже в інших людей ситуація ще гірша», «Поставили батареї опалення, а також вікна вже є, то й заходьте й живіть», — саме так відповідають постраждалим людям чиновники.

Погорільці та інші потерпілі внаслідок ворожого обстрілу пишуть листи у відповідні інстанції міської та обласної влади, але їм відповідають, що кошти за надання комунальних послуг треба сплачувати.

Через те, що доволі довгий час частина будинку знаходилася без покрівлі, дощі заливали під’їзд і квартири. Внаслідок цього, тепер в квартирах знаходитися неможливо через сильні на стінах і стелі плісняву та грибок. До того ж, їдка цвіль в’їдається в очі та дихальну систему.

Представник благодійного фонду регіонального розвитку «Семаргл» Олег Серик із Чернігова, який у даний час працює волонтером, вважає, що таке ставлення місцевої влади до таких людей, які постраждали від дій ворога, тобто в яких пошкоджено або повністю зруйноване житло, неприпустиме.

Деталі — у відеосюжеті.

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте