Є новий володар Кубку Чернігівщини з футболу!

У суботу, 13 травня, у Чернігові на стадіоні “Юність” відбувся фінальний матч Кубку Чернігівської області з футболу серед чоловічих аматорських команд.

Фіналу поєдинку передувало урочисте відкриття змагань. Після виконання гімну України гравці та учасники турніру вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих українців від російської агресії. З прямого включення з вітальним словом до учасників зібрання звернувся голова Ічнянської асоціації футболу Євген Зінич, який волею долі у цей час знаходився в зоні бойових дій на Херсонщині, хоча мав би бути з командою у Чернігові.

Цьогоріч у фіналі зустрілися команди, які у своїй футбольній історії мали досвід гри у фіналі, але жодного разу не здобули цей почесний трофей. Футбольний клуб «Городня» (Городня) та «Динамо-Кремінь» (Парафіївка Ічнянської громади) зустрілися у фінальному поєдинку за право володіти Кубком в сезоні 2023 року.

У півфіналі городнянці здолали команду «Десна» (Чернігів) у додатковий час з рахунком 3:1, а ічнянці перемогли фіналіста минулорічного Кубку команду «Хвиля» Киїнка з рахунком 2:1.

Фінальний матч пройшов за відчутної ігрової і територіальної переваги гравців «Динамо-Кремінь», які змогли майже стовідсотково реалізувати всі створені гольові моменти. Не можна сказати, що городнянці були «хлопчиками для биття», вони також мали достатньо нагод аби відзначитися у воротах суперника. Однак, пані Фортуна була на боці їх суперників.

Дався взнаки і вищий рівень виконавської майстерності гравців з Ічнянщини, які втілили це в забиті м’ячі. Ще в першому таймі три «сухі» м’ячі забезпечили їм відчутну перевагу на футбольному полі, яка була помітна і у другій половині поєдинку. Загальний рахунок матчу 5:1 і новим володарем Кубку Чернігівської області з футболу вперше в своїй історії стала команда «Динамо-Кремінь».

Після завершення фіналу першими пам’ятні відзнаки від голови ЧОАФ Геннадія Прокоповича отримали арбітри матчу: Андрій Вовкогон, Нікіта Чуб, Дмитро Лазарєв, які вперше судили фінальні змагання. Допомагав їм досвідчений Павло Децюк.

Пам’ятні статуетки «Кращих гравців» фіналу отримали Дмитро Борщ («Динамо-Кремінь»), який забив три м’ячі, та Єгор Шемет (ФК «Городня») – головний диригент всіх атак городнянців.

Представник ФК «Городня» депутат обласної ради Олена Яцкова отримала пам’ятну відзнаку фіналіста Кубку області та вимпел ЧОАФ. Гравці ж команди отримали срібні медалі.

Капітан команди «Динамо-Кремінь» Богдан Лазаренко отримав пам’ятні відзнаки переможця турніру та перехідний Кубок Чернігівської області з футболу та золоті медалі переможців.

Завершився фінал загальним фото учасників та організаторів змагань.

До речі, у кінці травня стартує Чемпіонат Чернігівської області з футболу серед чоловічих аматорських команд.

Оксана Онищенко

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте