Російський експерт: у Казахстані все нагадує Україну

Казахстан взяв однозначний курс на Захід і проводить ворожу до рф політику, стверджує директор Центру моніторингу євразійських проблем Аслан Рубаєв. Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню «Царьград».

За його словами, президент Казахстану Токаєв проводить подвійну політику. Нібито-то він «продає» Заходу побутову русофобію, відречення від радянського минулого, підтримує Україну, але при цьому не порушує зв’язків із рф, допомагає в паралельному імпорті і робить все, щоб показати, що ОДКБ живе і діє. Рубаєв відзначає, що там склалася еліта, яка хоче покращити добробут народу, орієнтуючись, в першу чергу, на Захід, потім на Китай, Туреччину і потім вже на РФ.

«У Казахстані все дуже нагадує Україну – там теж почалося з навчальними закладами, побутової русофобії та зовнішнього впливу, в який росія не втручалася», – заявив експерт.

“Касим-Жомарт Токаєв успішно грає в багатовекторність, намагаючись догодити і Заходу, і Китаю, і при цьому не розриваючи зв’язку з росією”, – російський експерт. Фото: Bai Xueqi/XinHua/Global Look Press

Рубаєв впевнений, що американці після виборів влаштують у Казахстані «майдан», і, якщо ця операція завершиться успішно, то там повністю повториться український сценарій, після чого рф введе війська на північ Казахстану «для рятування росіян, яких вони почнуть вбивати серед білого дня».

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте