Директор ДП «Ліси України» розповів про джерела прибутків

У «Лісів України» цього року рекордні прибутки, а деревообробники ледве дихають. Як це пояснити?

На це запитання «Інтерфакс-Україна» в ексклюзивному інтерв’ю надав відповідь генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець.

— Складно насправді всім. Ми ж не стали продавати більше деревини: ціни реалізації або на рівні минулого року, або нижчі. Наші прибутки – результат детінізації, закриття шпарин і дірок, через які раніше з господарств вимивалися кошти.

Ми прибрали непрозорі та корупційні прямі договори, закупівлі за завищеними цінами, навели лад зі штатним розписом. Запровадили платіжний контроль — ліквідували поширені за часів лісгоспів схеми з оплатою фіктивних робіт тощо. Виставляємо через Фонд держмайна на відкриті торги збиткові майнові комплекси, на які роками висмоктувалися гроші з господарств. У результаті в рази зросла рентабельність.

Що називається, “нізвідки” знайшлося 3 млрд грн – наш прибуток до оподаткування за цей рік. Але зважте, що більшу частину цього прибутку ми перераховуємо у держбюджет у вигляді податку на прибуток і дивідендів.

Загалом цього року “Ліси України” вже сплатило податки до бюджетів усіх рівнів на суму понад 10 млрд грн. Насправді гроші в лісовій галузі були й раніше, але розкрадалися або втрачалися внаслідок низької якості менеджменту.

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте