У Чернігові розпочала роботу Рада з розвитку громади

У Чернігові в партнерстві з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) розпочала роботу Рада з розвитку громади.

Рада з розвитку громади була утворена в рамках реалізації проєкту МОМ «Життєздатність+: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни».

Крім того, проєкт «Життєздатність+» передбачає реалізацію наступних компонентів:

  • грантова підтримка бізнесу;
  • відновлення/будівництво об’єктів економічної інфраструктури;
  • створення соціально-економічного хабу.

До складу Ради з розвитку громади увійшли представники різних категорій: ОМС, громадський сектор, молодь, бізнес, ветерани, ВПО, люди з інвалідністю.

Рада з розвитку громади створена з метою:

  • побудови взаємозв’язку між громадою та місцевою владою;
  • залучення громади та визначення потреб на шляху відновлення;
  • розробка та впровадження плану відновлення громади;
  • слідкування за процесом впровадження відновлювальних ініціатив.

Під час першого засідання було проведено установчі збори, на яких було обрано апарат Ради з розвитку громади:

Наталія Хольченкова – голова Ради з розвитку громади, начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій Чернігівської міської ради.

Вікторія Калмикова – заступниця голови Ради з розвитку громади з питань ветеранської політики, голова ГО «Ветеранський простір України «Серцевір».

Тетяна Ісаєнко – заступниця голови Ради з розвитку громади з питань економічного розвитку громади, начальниця відділу економічної політики та перспективного планування управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради.

Жанна Дерій – заступниця голови Ради з розвитку громади з питань громадської діяльності, завідувачка кафедри економіки, обліку та оподаткування НУ «Чернігівська політехніка», членкиня ГО «Чернігів Європейський».

Анна Голубцова – заступниця голови Ради з розвитку громади з питань ВПО, керівниця осередку підтримки бахмутян «З Бахмутом в серці. Чернігів».

Олена Варавва – секретарка Ради з розвитку громади, головна спеціалістка відділу міжнародних відносин та інвестицій Чернігівської міської ради.

Рада з розвитку громад запрошує всіх бажаючих активно долучатись до діяльності Ради.

За більш детальною інформацією звертайтесь за телефоном (0462) 67-61-40 або на електронну пошту inter@chernigiv-rada.gov.ua.

Проєкт фінансується Німецьким банком розвитку KfW від імені Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується Представництвом МОМ в Україні.

За інформацією Чернігівської міської ради

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте