Кудрівські футболісти поступилися суперникам із Християнської академії

8 серпня розпочався Чемпіонат України з футболу 2024/2025 в Першій лізі. В цьому Чемпіонаті братиме участь ФК «Кудрівка».

Слід зазначити, що у міжсезонні відбулося об’єднання двох футбольних клубів. Команда Другої ліги ФК «Кудрівка» об’єдналася з командою Першої ліги «Кудрівка – Нива», яка представляла село Бузова Київської області. Керівництво об’єднаної команди вирішило залишити назву – ФК «Кудрівка».

Братимуть участь у Чемпіонаті вісімнадцять команд, розподілені на дві групи: «А» та «Б».

Група «А»: «Агробізнес» (Волочиськ, Хмельницька область), «Буковина» (Чернівці), «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський, Хмельницька область), «Металіст» (Харків), «Нива» (Тернопіль), ФК «Минай» (Закарпатська область), «Поділля» (Хмельницький), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), ФК «Хуст» (Закарпатська область).

Група «Б»: «Вікторія» (Суми), «Діназ» (Вишгород, Київська область), «Металіст 1925» (Харків), «Кремінь» (Кременчук, Полтавська область), ФСК «Маріуполь», «Металург» (Запоріжжя), СК «Полтава», «ЮКСА» (Тарасівка, Київська область), ФК «Кудрівка» (Чернігівська область).

На першому етапі команди зіграють два кола.

На другому етапі Перша ліга гратиме за розподілом на групу «Чемпіонська» та групу «Вибування». За результатами першого етапу 1-4 місця груп («А» і «Б») формують групу за вихід до Вищої ліги з урахуванням усіх показників першого етапу. За результатами другого етапу перші дві команди отримують право на прямий вихід до Вищої ліги, а третя та четверта зіграють матчі плей-офф за підвищення в класі.

За результатами першого етапу 5-9 місця груп «А» і «Б» сформують групу за право грати в Першій лізі з урахуванням усіх показників першого етапу. Команди групи «Вибування», які посядуть 6-7 місця, зіграють стикові матчі з 2 та 3 місцями Другої ліги. Команди ж, які фінішують на 8-10 місцях, переходять до Другої ліги напряму.

Цього дня свій домашній матч кудрівські футболісти провели на стадіоні «Ювілейний», в місті Буча проти команди ЮКСА з села Тарасівка, що на Київщині.

Назва тарасівського клубу є англійською абревіатурою – Ukrainian Christian Sport Academy (Українська християнська спортивна академія). Вищезазначена академія декларує просування християнських цінностей в спорті.

Перед грою всі учасники вшанували хвилиною мовчання загиблих під час бойових дій російсько-української війни.

Перший тайм проходив в рівній боротьбі, втім на останній хвилині тайму гості вийшли вперед. Гравець кудрівської команди Ілля Чередниченко біля лінії власного карного майданчика збив Олега Синьогуба, і арбітр матчу Дмитро Кузовлєв призначив штрафний удар. Парагвайський легіонер тарасівської команди Кастро Гонсалес шедевральним ударом зі штрафного відправив м’яч у «дев’ятку» воріт господарів поля.

В другому таймі господарі поля намагалися відігратися, але футболісти команди ЮКСА грамотно діяли у захисті й довели гру до мінімальної перемоги.

Матч другого туру Чемпіонату України в Першій лізі ФК «Кудрівка» проведе 17 серпня на виїзді проти вишгородського «Діназа».

Результати матчів 1 туру

Група Б:

ФК «Кудрівка» – «ЮКСА» (Тарасівка) 0:1.

«Вікторія» (Суми) – «Діназ» (Вишгород) матч не відбувся.

«Металург» (Запоріжжя) – «Кремінь» (Кременчук) матч відбудеться 9 серпня.

ФСК «Маріуполь» – «Металіст 1925» (Харків) 1:0.

Група А:

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Металіст» (Харків) 2:1.

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Буковина» (Чернівці) 1:1.

«Поділля» (Хмельницький) – ФК «Хуст» 1:0.

«Нива» (Тернопіль) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) 0:1.

Олександр Молибога

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте