Чернігівська облрада потурає антиукраїнським силам?

Чернігівська обласна рада намагається забрати в громади Православної Церкви України Свято-Троїцький храм у місті Носівка.

Про це повідомило видання Політика і компромат.

Суть питання. Нещодавно громада містечка проголосувала за зміну конфесійного підпорядкування і перехід з московського патріархату в лоно ПЦУ. Після цього московський патріархат включив усі важелі впливу в обласній раді (там ще ті депутати — і прибічники комунізму, і регіонали, і не тільки…), якій належить храм на правах комунальної власності. Ті подали до суду і зараз у стилі необільшовиків вимагають повернути храм Чернігівській обласній раді. Цікаво, що коли у храмі знаходилися прибічники московитів, облрада мовчала, а коли храм став суто українським — занепокоїлась і почала активно діяти не на користь українства.

У той час, коли вже всім стає зрозумілим, як росія використовує церкву у своїх стратегічно-загарбницьких інтересах, керівництво обласного представницького органу прикордонної Чернігівщини не тільки потурає антиукраїнським силам, а й активно та усіляко сприяє їм. Це звернення за підписом голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко вчергове це доводить. Інакше у неї вистачило б здорового глузду не підписувати такий ганебний документ! Але, схоже, що здоровий глузд керівницю облради залишив, принаймні на деякий час для таких ось її дій. Напевно, її переконали окремі депутати обласної ради, які сплять і уві сні навіть бачать Україну у лоні росії.  Такі депутати (вже тепер і з головою облради!) розуміють закон про заборону московського патріархату в Україні по-своєму — замість його виконання намагаються в будь-що не допустити знаходження в храмах українського духовенства.

Звернімо увагу на автора виконання документа, який підписала Олена Дмитренко: Куліда В.О.

Так, це той самий генерал-майор міліції, який у свій час керував УМВС в Чернігівській області, при якому активно переслідувалися патріотичні сили в нашому регіоні… Освіту здобув у Києві та Угорщині… В облраду обраний за виборчим списком Чернігівської регіональної організації  політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», дії якої дещо пізніше Верховна Рада визнала антиукраїнськими, через що заборонила її діяльність. До речі, у 2021 році депутати призначили його начальником управління комунального майна Чернігівської обласної ради. Нині цей добродій працює в постійній комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та інфраструктури. Чи не до таких консультантів дослухається пані Олена, підписуючи такі документи, які шкодять українству?

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте