18 день вторгнення росії в Україну. Генштаб ЗСУ прозвітував

Знищено ворожі вертольоти, винищувачі та безпілотники. Звіт Генштабу ЗСУ на 18 день вторгнення.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що стан  положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін.

Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб. В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права продовжує розміщувати підрозділи і техніку на об’єктах підвищеної небезпеки, здійснює обстріли мирного населення, проводить незаконні перевірки особистих речей та обшуки серед місцевих мешканців, перевдягається в цивільний одяг та форму ЗС України.

Так, морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів.

За наявною інформацією, на території Республіки Беларусь у медичних закладах південно-східного регіону проходить лікування велика кількість поранених в ході бойових дій на території України військовослужбовців рф. Запасів крові для проведення хірургічних операцій не вистачає. Задіюються резерви накопичені для громадян республіки білорусь – близько 2/3 резерву перенаправлено на потреби військовослужбовців рф.

Активізувалась кампанія щодо збору крові серед працівників бюджетної сфери та цивільного населення.

У зв’язку з втратами збройні сили російської федерації формують нові підрозділи. Зокрема, командування ворога планує залучити близько 1500 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, Тихоокеанський флот).

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч військам противника, зокрема, за попередню добу було знищено два вертольоти, два винищувачі (один з яких Су-34) та два БПЛА.

Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 13.03 орієнтовно склали / 🇬🇧 The total combat losses of the enemy from 24.02 to 13.03 were approximately:
особового складу / personnel – понад/ more 12 000 осіб,
танків / tanks ‒ 374 од,
бойових броньованих машин / APV ‒ 1226 од,
артилерійських систем / artillery systems – 140 од,
РСЗВ / MLRS – 62 од,
засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems – 34 од,
літаків / aircraft – 74 од,
гелікоптерів / helicopters – 86 од,
автомобільної техніки / vehicles – 600 од,
кораблі /катери / boats / cutters – 3 од,
цистерн з ПММ / fuel tanks – 60,
БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 7.
Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте