Нардеп Гунько планував придбати ще третє авто за 9,5 млн гривень

У кримінальному провадженні за хабар стосовно нардепа Анатолія Гунька випливли дещо цікаві подробиці. Виявляється, ще до його затримання та арешту, він мав намір придбати ще один дорогий автомобіль вартістю 9,5 млн гривень. 

Захисники та сам підозрюваний у скоєнні кримінального правопорушення заперечують той факт, що нібито він хотів придбати такий автомобіль. Однак прокурор Спеціалізованої антикорупційної\ прокуратури Ігор Ткач спростовує таке твердження. Як він пояснив, зібрані в процесі негласних слідчих дій матеріали, які на сьогодні вже розсекречені, є доказовими у тому, що дійсно нардеп Анатолій Гунько цікавився автомобілем з метою його купівлі. Вартість авто, на кому він зупинився у своєму виборі, коштує 230 тисяч євро. І це при тому, як зауважив прокурор, у власності Гунька вже є два елітні дорогі автомобілі.

Нагадаємо, що 8 серпня народного депутата від Чернігівщини Анатолія Гунька та двох його спільників затримали на одержанні неправомірної вигоди (хабаря) розміром 85 тисяч доларів за передачу в оренду земель Національної академії аграрних наук України.

Суд обрав Гуньку запобіжний захід ‒ тримання під вартою.

Захисники нардепа в апеляційному провадженні клопотали, аби судді зменшили грошову заставу з 30 млн гривень до 5 млн, або ж як альтернативу просили суддів змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт замість знаходження підозрюваного у СІЗО.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду НЕ задовольнила клопотання адвокатів народного депутата Анатолія Гунька.

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте