Олександр Ломако: «Немає планів демонтувати будівлю на вул. Княжій»

Раніше ми повідомляли про те, як представники громади Чернігова стали на захист історичної будівлі по вул. Княжа, 20 (колишнє приміщення міської дитячої стоматологічної поліклініки). 

На нещодавній загальноміській нараді, яка відбулася 20 лютого, в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако заперечив інформацію про те, що міська влада буцімто планує знесення цієї будівлі.

Не потрібно «рятувати» будівлю дитячої стоматполіклініки на Княжій. У нас не було і немає планів на її демонтаж, це питання не є пріоритетним сьогодні, ми не закладали відповідного фінансування до бюджету міста, — зазначив Олександр Ломако.

Олександр Ломако

Нагадаємо, що останні тижні в публічному просторі порушувалося питання подальшої долі будівлі, пошкодженої під час бойових дій 2022-го року. Стоматполіклініка переїхала в інше приміщення, а ця споруда знаходиться в стані, непридатному для експлуатації.

Як повідомили в Чернігівській міській раді, враховуючи обмежені можливості бюджету територіальної громади, який у 2024 році розпланований між ЗСУ та утриманням міста, фінансовий ресурс, для вирішення питання з цією будівлею, відсутній. Зважаючи на воєнний стан, така тенденція може зберігатися й надалі, зазначив під час наради в.о. очільника міста.

— Дякую історикам та активним громадянам за обговорення майбутньої долі цієї будівлі. Обов’язково повернемось до цього питання, коли матимемо можливість. Тоді і будемо приймати спільне рішення, що робити, — додав на нараді очільник міста.

Виходячи із вищенаведених заяв зрозуміло одне  — приміщення, частина якого знаходиться бех даху ось вже два роки, й надалі серйозно псуватиметься під дією атмосферних явищ. До того ж як стало нам відомо з достовірних  джерел, у січні 2022 року тодішній міський голова Владислав Атрошенко викликав до себе головного лікаря дитячої стоматологічної поліклініки й чітко сказав про те, що поліклініці слід перебазуватися у приміщення стоматологічного закладу по проспекту Перемоги, “бо у нас нема таких коштів, щоб вас окремо утримувати”, куди зрештою, після пошкодження, вона й вимушена була перейти. Так що плани, як бачимо, у міської влади ще до повномасштабного вторгнення стосовно цієї будівлі (чи цього місця, де вона знаходиться), могли бути.

 

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте