Чернігівці готують черговий вантаж для Харківщини

Ситуація на Харківщині залишається напруженою. Ворог продовжує завдавати удари по енергосистемі регіону. В усіх областях країни стартувала кампанія зі збору допомоги «Подаруй світло Харкову».

Наразі є потреба в альтернативних джерелах живлення – генератори, еко-флоу, заряджені павербанки.

На жаль, Чернігівщина не може повною мірою долучитися до збору, адже прикордоння області теж під ворожим вогнем. Однак, осторонь теж не стоїть.

«Перший вантаж уже на місці. Це 4 потужні генератори. Готуємо другий – теж генератори, – повідомив начальник ОВА В’ячеслав Чаус під час брифінгу в офіційному медіа-центрі  ОВА. – Мешканці Чернігівщини, як ніхто розуміють і пам’ятають, як жити без світла. Трохи більше двох років тому чернігівці чекали електроенергію, як диво. І це диво відбувалося завдяки неймовірним зусиллям енергетиків. Сьогодні ми маємо зробити все, щоб наші співвітчизники, які зараз у більш скрутному становищі, хоч на якийсь час завдяки спільним зусиллям, відчули полегшення».

Через масовані ракетні удари рф по енергетичній інфраструктурі Харківської області, в тому числі й нещодавні удари С-300, на Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії. Кілька днів спостерігається наявний дефіцит близько для 240 тисяч абонентів регіону.

«Продовжуємо шукати можливості поділитися. Російські терористи прагнуть занурити Україну в пітьму. Та не врахували одного: навіть в темряві ми знайдемо руки один одного», – прокоментував передачу чотирьох потужних генераторів Харківщині начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Як зауважив начальник ОВА, попри труднощі через щоденні обстріли прикордоння, де нині без електропостачання залишаються понад 1200 абонентів, Чернігівська область знаходить можливості підтримати Харківську, де ситуація ще більш критична.

За інформацією Чернігівської ОВА

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте