Настоятель храму-комплексу з Чернігова: «путін – предтеча Антихриста»

Настоятель храму-комплексу «Всіх святих Чернігівських», який розташований в Чернігові поблизу ринку «Нива», протоієрей Петро Казновецький звернувся з відкритим листом до митрополита Онуфрія. У листі-зверненні священник називає дії лідерів Російської православної церкви «антихристиянськими», а Путіна «предтечею Антихриста». Душпастир наводить беззаперечні факти заохочування ієрархами РПЦ загарбницької війни на знищення українців й у зв’язку з цим закликає митрополита вийти в канонічному порядку зі складу Священного синоду та статуту РПЦ.

На переконання священника, Українська Православна Церква розглядається як складова московської патріархії, до якої занесені усі єпископи УПЦ.

Протоієрей Петро Казновецький

«Ваше Блаженство, з великою повагою звертаємось до Вас. Моя пастирська совість та численні постійні звернення членів громади, все це в цілому не дозволяє нам стояти осторонь та поділяти антихристиянські дії лідерів РПЦ, яка на сьогоднішній день попри канони Церкви є державною, заполітизованою, ідеологічною структурою, агресивно налаштованих щодо України російських політиків на чолі з предтечею антихриста путіним, – звертається до митрополита душпастир з Чернігова. – …РПЦ визнало повномасштабну війну та знищення наших міст та селищ, де проживає мирне населення та діти, «священною». Свідомо не приймаючи до уваги, що загарбницька війна згідно Священного Писання, вчення святих отців є найстрашнішим гріхом і прирівнюється до боговбивства…».

Дії патріарха Російської Православної Церкви Кирила (Гундяєва) отець Петро розцінює як антихристиянські.

Храм Всіх Святих у Чернігові

«За кожною промовою патріарха чути агресивні та схвальні заклики продовжувати війну до переможного кінця, тобто вбивати і знищувати наш народ і нашу рідну землю. Цинічно здійснюється «освячення» зброї масового знищення, погрозливе примушення священників РПЦ молитися «за перемогу російської зброї» перед святим престолом. А за невиконання такого антихристиянського «благословіння» – зняття сану без будь-якого церковного суду. Дійшло до того, що святих Божих роблять причетними до цього страшного беззаконня…», – зазначає настоятель храму Всіх святих Чернігівських.

Він також говорить про відсутність канонічної єдності, бо вона вже фактично і реально порушена самими лідерами РПЦ, які цю війну «благословили» та активно підтримують явний геноцид українського православного народу. Окрім того, як слушно зауважує протоієрей, ніхто до цих пір з ієрархів РПЦ не наважився виступити за припинення цієї страшної війни, яка може викликати апокаліптичні наслідки.

«Хіба варто говорити про збереження єдності, не роблячи зі свого боку жодного міліметрового кроку, щоб засудити цей демонічний злочин?» – риторично запитує отець Петро.

Попри заяви архієреїв УПЦ, протоієрей стверджує, що очевидний факт належності Церкви до РПЦ зафіксовано в статуті РПЦ, де чітко прописано, що УПЦ є одним із підрозділів РПЦ, і підтвердження тому викладено на сайті московської патріархії.

«Існуючий факт є значною проблемою стосовно нашої Церкви, що викликає негативну реакцію у суспільстві, особливо у час жорстоких терористичних дій з боку росії. Така реакція суспільства є зазвичай соціально-психологічно-природною… Ми просимо Ваше Блаженство зрозуміти наш біль і крик душі щодо подальшої долі нашої Церкви, тому звертаємось до Вас, мудрого і доброго Архіпастиря, зробити доленосний крок: вийти, в канонічному порядку, зі складу Священного синоду та статуту РПЦ, де розглядається наша Українська Православна Церква як складова московської патріархії, до якого занесені усі єпископи нашої Української Православної Церкви», – завершує звернення до митрополита УПЦ душпастир з Чернігова.

Лист скріплено парафіяльною печаткою та особистим підписом протоієрея. Від себе можна додати, що це звернення є унікальним і дуже сміливим з огляду на те, що Москва активно використовує церкву у своїй політичній пропаганді та загарбницькій антихристиянській та геноцидній війні.

Віталій Назаренко

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте