Як російські політтехнологи використовують висловлювання Надії Савченко

Підривний для України телеканал  NewsOne, на якому фігурально розставляє потрібні Кремлю і сам Матвєй Ганапольський зі своїми антиукраїнськими ремаркаи-підтекстами, якому допомагає співведучий антиукраїнець Васілій досить професійно популяризує відеофрагмент, на якому усім відома Надія Савченко проклинає українську владу, у тому числі Президента України, Уряд, Верховну Раду. Навіть договорилась до того, що порівнюючи Порошенка з Плотницким  та Захарченком, поставила його в один ряд з ними. Дійшло вже до повнісінького абсурду — за її твердженнями Порошенко є колабораціоніст, інакше зрадник. 

Дивуєшся професіоналізму прокремлівських інформаційних політтехнологів. Вони дуже грамотно доводять до мас савченківські постулати.  Використовують дял цього досить вдалий прийом. Запустили в ефір фейковий текстовий матеріал під інтригуючою назвою “Надія Савченко попросила притулку у Росії”. І вже з перших рядків цього тексту йдеться про те, як і чому Надія Савченко нібито обгрунтовує свій намір переїхати до Росії. Там і мова зрозуміліша, і люди інші, а в Україні все не те. І про все це начебто Савченко сама говорить. А головне те, що до текстівки додається відео, з якого читач сподівається дізнатися як Надія Савченко висловлюється про своє рішення переїхати ло Російської Федерації. Але на диво, у цьому відеофрагменті йдеться зовсім не про вигаданий інформаційний трюк, а про її деякі коментарі щодо останніх подій, в яких вона є “фігурантом”. Якраз в цьому коментарі вона й порівнює главу нашої держави з лідерами східних сепаратистів, про яких нещодавно сказала, що ані Плотницький, ані Захарченко не є терористами, посилаючись на юридичне термінологічне визначення.

Овва! Відколи це надія Савченко юристом стала, мо` коли перебувада у російській в`язниці й у неї там часу було багато для читання? Хоча навіть за юридичною логікою (є така наука в правовій науці), випливає, що якщо в Україні діє антитерористична операція, то, звичайно, є й терористи.

Можливо, дехто ще не знайомий з такими інформаційними трюками російських політтехнологів, тож ми наводимо нижче ці два матеріали (текст і відео) , про які йдеться вище. А при чому тут вищезгаданий телеканал NewsOne, скаже дехто? Почитайте текст і відеосюжет, підготовлений телевізійниками цього каналу, і все стане зрозумілим.

«Депутат Верховной Рады Украины Надежда Савченко заявила, что в целях личной безопасности вынуждена вместе с семьёй покинуть территорию Украины.» — говорится в сообщении BBC.

«Я не испытываю страха перед действующей властью, если бы она действовала против меня лично. Но подлость, коррумпированность и ничтожество, которое занимает ответственные посты в нашей стране, угрожают не только мне, но и моей семье. Я вынуждена уехать из своей страны, вывезти свою семью, сберечь своих родных и любимых людей. Какую страну я выберу?

Я вывезу всех в Россию — там безопасно, понятный язык и есть работа. Причины очевидны. Россия — не Европа, где есть одна подлость и содомия. Я — вернусь, но уже неуязвимой.» — говорит Надежда Савченко в интервью нашему корреспонденту в этой несчастной стране.

 

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте