Що пропонує читачам новий номер чернігівської газети «Світ-інфо»

Вийшов 277-й номер, за 17 жовтня, Чернігівської обласної газети «Світ-інфо» (засновник і редактор Петро Антоненко).
Газета продовжує друкувати хроніку війни. В продовження теми – стаття відомого публіциста Михайла Дубинянського «Той, хто воює з дивану» і коментар редактора газети «Як же завершити війну?».
Історія займає значне місце в газеті. Про це статті «Невідомі памфлети Івана Багряного», «Друга чеченська війна. Коли почалась і чи закінчилася?», «Громадський суд і осуд в Україні XVII – XVIII століть», «Хочемо жити вільно!» Коли виникла УПА і за що вона боролася».
Як завжди, є кілька сторінок з історії Чернігівщини. Це, зокрема, «Батурин – гетьманська столиця» (цей просвітницький проект газета і Національним заповідник «Гетьманська столиця» спільно ведуть уже понад 8 років).Також публікації Чернігівського Музею М. Коцюбинського, Сосницького Музею О. Довженка.
Газета продовжує публікації книги відомої чернігівської краєзнавиці Людмили Студьонової «Чернігівський beau monde, або Записки бібліографа».
«Сторінками старих газет» – тут публікації газет Чернігівщини 100 і 75 років тому.
Зацікавлять і публікації «Нобелівські лабіринти України», «Поляки в Україні, в тому числі на Чернігівщині».
Газета друкує оповідання відомого чернігівського лікаря, прозаїка і поета Володимира Фриза «Шукачі скарбів», з його колоритного циклу «Історії неповторного Подолу».
Традиційна сторінка «Світ планети» – цікаве з усіх континентів.
Від 7 жовтня оголошена передплата на газету «Світ-інфо» на 2025 рік, яку ведуть поштові відділення і листоноші області. Також ще можна передплатити газету на листопад і грудень цього року.
Новий номер – на сайті газети, де розміщені й всі номери за понад 12 років її виходу.
На цьому ж сайті й новий № 27 обласної літературно-мистецької газети «Струна», яку теж видає редактор «Світ-інфо». Обидві газети можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте