Потреба у видатках за лікарняними на Чернігівщині вища на 61,8%

Упродовж січня-серпня цього року працюючі громадяни Чернігівщини передали на оплату 63,2 тисячі лікарняних листків проти 44,3 тис. у січні-серпні 2020-го.

За підсумками восьми місяців 2021 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області прийнято на фінансування листки непрацездатності, видані в разі хвороби, травми, самоізоляції або догляду за хворими дітьми, на суму 189,7 млн гривень. За той же період минулого року до оплати було подано лікарняні на суму117,3 млн гривень – на 61,8% менше.

Зростання видатків за лікарняними спостерігається через збільшення середньої заробітної плати по країні і пандемію — окрім компенсації втраченого за час лікування від COVID-19 заробітку, ФССУ має додаткове фінансове навантаження, пов’язане із оплатою самоізоляції контактних осіб.

Упродовж січня-серпня цього року працюючі громадяни Чернігівщини передали на оплату 63,2 тисячі лікарняних листків проти 44,3 тис. у січні-серпні 2020 р.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування.

Олена Метлицька,

заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві публікації

Прокоментуйте